Jongens & Meisjes

Meesters & Juffen Colofon

Meesters & Juffen

U kijkt naar de website over geestelijke stromingen. Deze is gemaakt als afstudeeropdracht voor de Pabo Haarlem. Inmiddels is zij uitgegroeid tot zelfstandig in te zetten materiaal bij het leren.
De site laat kinderen zelfstandig informatie verzamelen, opnemen en verwerken. Dit wil zeker niet zeggen dat zij onbegeleid aan het werk kunnen. Zij zullen met vragen komen en het is aan te raden ook in de klas aandacht aan de onderwerpen te besteden.

Ik raad leerkrachten die met de site willen gaan werken aan eerst de site zelf door te lopen en minstens de vragenlijsten zelf te beantwoorden. Zo bent u op de hoogte van wat er van de kinderen verwacht wordt. De antwoorden op de vragen zijn beschikbaar, maar worden alleen op verzoek verzonden, om de eigen inbreng van de kinderen te stimuleren.

De site is zo opgezet dat kinderen er zelf mee aan de slag kunnen. Zij kunnen een eigen weg vinden door de informatie van de site en, naast de basiskennis, extra informatie vinden waar zij zelf in geïnteresseerd zijn.

Het idee achter de site is dat de kinderen er enthousiast door worden, en er een volgende keer graag weer mee werken. Zo leren zij op een speelse manier over de meest voorkomende geestelijke stromingen in de wereld.

Veel succes!