Hindoeïsme - Wetten en Voorschriften

Hindoe kun je op verschillende manieren zijn. De één bidt veel, de ander nooit. Toch zullen zij allebei zeggen een echte hindoe te zijn. Een paar dingen zijn voor elke hindoe belangrijk:

Wanneer een hindoe overlijdt, is dit geen eind, maar een nieuw begin. De ziel wordt opnieuw geboren in een ander lichaam (reïncarnatie) en krijgt de kans om verder te gaan op het levenspad. Dit heet samsara. Er is een manier om goed te leven, alles wat een hindoe wel en niet zou mogen doen, hoort daarbij. Het is geen boekje met regels, maar een levenswijze, de dharma. De daden van een hindoe, wat je doet aan goede en slechte dingen, staan bekend als karma. Door een goed karma te hebben, kun je in je volgende leven een stap verder komen.
Het doel van de goede daden in de levens van de hindoe, is om uiteindelijk
moksha
te bereiken, waar alles goed is.
De cirkel van het leven

Daarnaast zijn er nog verschillende gewoonten die veel voorkomen, maar niet verplicht zijn. Volgens de regels moet een man verschillende perioden in zijn leven op speciale manieren leven.

Er zijn vier manieren om te leven, en zo je karma te versterken. Dit worden de paden genoemd, deze zijn het pad van de Toewijding, de Kennis, Goede Daden en de Yoga, of meditatie.

Vroeger was het erg belangrijk dat hindoes tot een bepaalde groep hoorden. Deze groepen werden kasten genoemd. Er waren:
Brahmanen - priesters
Khsatriya's - edelen en soldaten
Vaishya's - kooplieden
Sudra's - dienaren
En er was een groep 'onaanraakbaren', die de vuile klusjes moesten opknappen, of geen hindoe waren.

Veel hindoes zijn vegetariër omdat zij vinden dat dieren ook een ziel van de oppergeest in zich hebben.